Menu

Book et gratis besøg af gardinbussen!

  • Spar op til 30% på Gardin løsninger.
  • Gratis Besøg og Opmåling
  • Professionel rådgivning af erfarne montører.

Syning af gardiner

Det er en kunst at kunne sy og specialtilpasse et gardin. Og den har vi specialiseret os i.

Hos GardinbusDanmark kan vi hjælpe med at opmåle, sy og montere dine gardiner. Således du får en kompetent gardinpartner med fra start til slut og ender ud med et ordentlig resultatet.

Få også øjnene op for muligheder du ikke selv havde tænkt ind i dit hjem ved at læse videre, hvor vi introducerer forskellige gardintyper og syningen af disse.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Hvordan bliver vores gardiner syet?

Før at dit gardin overhovedet bliver syet, er der en række overvejelser du i samspil med os, din gardinmontør, må tage højde for:

  • Hvilken slags tekstil skal der bruges, f.eks. hvor varmeisolerende skal gardinet være?
  • Måltagning – hvor langt ned forestiller du dig, at dit gardin skal gå? Skal det monteres inde eller ude for din vindueskarm?
  • Skal dit gardin have læg eller rynkebånd?

Som du kan se, er der mange muligheder, hvorved der også eksisterer mange måder at gribe syningen an på. Det hele starter med visionen. Herefter kan opmåling, klipning samt syproces påbegyndes. En gardinmontør vil både benytte sig af traditionel syteknik samt moderne, industrielle løsninger, der skaber præcise og flotte resultater.

Gå ikke på kompromis

Hos Gardinbussen er vi specialiseret i gardintilpasning. Det kan betale sig at investere i et ordentligt håndværk. For det første holder gardinet meget længe og for det andet får du et resultat, du selv har været med til at præge, eller som du ikke havde udtænkt uden inspiration og hjælp fra din gardinmontør.

Sidst men ikke mindst er godt håndværk smukt at se på, og det vil være tydeligt i rummet, at du har valgt et gardin af høj kvalitet. Det er tydeligt, når man investerer i en specialtilpasset løsning fremfor at købe nemt alternativt hos en storproducent.

De populære gardintyper

Der er særligt to gardintyper, der trender i de private boliger:

Stofgardiner er et klassisk gardin, som du kan særtilpasse. Med et stofgardin kan du selv bestemme længden samt hvorvidt det skal hænge inde eller ude for dit vindue. Desuden kommer valget af tekstilet ind her, da du skal bestemme, hvilket slags udtryk, dit rum skal have. Dit gardin er i høj grad med til at sætte en stemning i rummet. Hos Gardinbussen har vi mange forskellige typer tekstiler, du kan vælge imellem.

Liftgardiner har du måske stiftet bekendtskab med før. Det er et stort stof, som der hører et snoretræk til, hvor du kan løfte eller sænke gardinet efter behov. Det er en god måde at styre, hvor meget lys du får ind i dit rum. Igen har udtrykket af tekstilet en indvirkning på stemningen i dit rum, så overvej om du vil have et minimalistisk udtryk, eller om du ønsker noget mere iøjefaldende.

Et ekstra touch til dit gardin

Siden stofgardinet er så ’enkelt’ i sin grundform, findes der nogle syteknikker, der kan give ekstra spil i dine gardiner:

Rynkebånd er syet i toppen af gardinet. Der findes forskellige typer rynkebånd, som alle giver et bølget udtryk i dit gardin. Vælg imellem et tæt rynkebånd som skaber flere bølger i gardinet eller et mere ’løst’ rynkebånd, som skaber større afstand mellem bølgerne.

Læg på gardiner kommer i forskellige antal fra 0-3 læg. Gardinet bliver på sin plads, da det er syet til i toppen.

Du kan også vælge et panelgardin, som simpelthen er et gardin uden læg eller rynkebånd. Gardinet hænger helt lige og stramt, som et udfoldet stykke stof.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Gardiner til arbejdspladsen

Sidst man ikke mindst kan gardinmontøren også sy gardiner til udstillinger, forestillinger eller firmaer. Mørklægningsgardiner er f.eks. populære på arbejdspladsen, da de kan være med til at øge koncentrationen. Kontakt Gardinbussen og hør om mulighederne.