Menu

Book et gratis besøg af gardinbussen!

  • Spar op til 30% på Gardin løsninger.
  • Gratis Besøg og Opmåling
  • Professionel rådgivning af erfarne montører.

Lange gardiner

Gardiner kan være mange ting; det kan være en måde at holde lyset ude, en måde at afskærme et rum fra et andet, og det kan være noget helt tredje. Til nogle formål er lange gardiner det bedste valg, selvom det måske virker lidt utraditionelt i nogle sammenhænge. I virkeligheden er det i disse tilfælde, at det lange gardin er det bedste valg – her gør det nemlig hjemmet personligt og unikt.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvilke muligheder du har med lange gardiner, skal du læse med herunder. Vi gennemgår herunder dine muligheder for, hvad lange gardiner kan bruges til og hvilke løsninger vi kan hjælpe dig med.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Lange gardiner til det luksuriøse hjem

Lange gardiner passer stilfuldt ind i et ethvert rum. Hvis du har nogle høje vinduer eller meget store vinduespartier, kan du med et par lange gardiner forvandle rummet til et elegant og moderne værelse med lidt victoriansk storheds inspiration, der vil få enhver til at tabe kæben, når de går indenfor.

Med et par lange, tykke gardiner får din dagligstue et luksuriøst look, og stilen kan justeres med farver og tykkelse af gardinerne. Holder du dig til de lyse farver, kan det give et moderne og moderniseret udtryk. Vælger du derimod en mørk, dyb rød farve, får du for det første et mørkere rum, men også et mere datidigt look, der vil få dig til at føle dig majestætisk.

Dette er dog ikke dine eneste muligheder. Selvfølgelig fås denne form for gardiner i enhver farve og ethvert mønster, som du kunne tænke dig, så du kan være sikker på, at du finder noget der passer til din stil og dit hjem.

Gardiner til vinduerne behøver ikke være den helt store videnskab og det behøver heller ikke være kedeligt. Du kan få professionel hjælp, eller du kan gå butikken og katalogerne igennem, mens du forestiller dig rummet.

Husk blot at boligindretning skal være sjovt, unikt og personligt helt ned til den mindste detalje.

Gardiner som rumdeler – den næsten usynlige afskærmning

Et andet, mere alternativt formål som dine gardiner kan have, er rumdelere. Med et fint, langt gardin – tykt eller tyndt – kan du dele rummet helt eller halvt i to dele, så du kan få privatliv selv i den lille bolig.

Ved at ophænge en gardinstang midt i et rum kan du afskærme præcis så meget, som du ønsker i de forskellige situationer, som du kunne havne i. Bor du for eksempel i en lille lejlighed, hvor du må dele værelse med det mindste barn, kan det nogle gange være rart at skærme af, så du kan få lidt ro fra rodet, der normalt tilhører et børneværelse.

Et langt gardin kan også bruges som afskærmning mellem et walk-in closet og værelset, hvis ikke du har eller er interesseret i at afskærme med en dør. En dør kan nemt give et meget hårdt og lukket udtryk, hvorimod et tyndt gardin er fint og flydende, hvilket gør værelset blødere.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Praktikalitet kommer med lange gardiner

En sidste ting, der er værd at nævne i forbindelse med lange gardiner, er det simple look, de kan give et stort vinduesparti. Hvis din lejlighed har store vinduespartier, kan lange lamelgardiner være den helt rigtige løsning. Disse er nemlig justerbare, nemme at hænge op og super enkle i udseendet. De giver lejligheden et ensartet look i alle vinduer – om de er mørklægningsgardiner eller ej – og de kan tilpasses de mærkeligste vinduesformer.  Gardinerne kan ophænges både ved professionel hjælp eller blot med en gør-det-selv-mand, der ejer en rundsav og har øje for præcision.