Menu

Book et gratis besøg af gardinbussen!

  • Spar op til 30% på Gardin løsninger.
  • Gratis Besøg og Opmåling
  • Professionel rådgivning af erfarne montører.

Gardiner til stuen

Gardinerne i et hjem er ofte et meget undervurderet element, både i forhold til boligindretning og gardinernes funktion. Især i stuen kan gardiner have en stor indflydelse på atmosfæren og stemningen, da lysindfald og selve designet begge er elementer, der har betydning for, hvordan det føles at være i et rum.

Kunne du godt tænke dig nogle bedre gardiner i stuen, som måske er mere velovervejede, end de nuværende, så kan du her få mere viden om, hvad der er vigtigt, når du skal vælge nye gardiner til stuen.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Vejen til en hyggelig stue

Vejen til en hyggelig stue er selvfølgelig brolagt med en masse forskellige valg. Hvis du er tilfreds med den øvrige indretning, men stadig synes, at der mangler ét eller andet, så kan det være på tide at kigge på valget af gardiner.

Med nye gardiner har du nemlig i høj grad mulighed for at sætte et personligt præg på stuen og sikre en hyggelig atmosfære. Stil og farve har nemlig stor betydning.

Hvilke gardiner du skal vælge, er selvfølgelig afhængigt af en række praktiske elementer. Herunder vinduesstørrelsen. Men det kan være en god idé at drømme lidt først – hvilke gardiner ville se bedst ud i dit hjem?

Plisségardiner

Plisségardiner er et oplagt valg, når du skal vælge nye gardiner til stuen. Plisségardiner er et meget fleksibelt valg, da det passer til de fleste typer og størrelser af vinduer. Derudover kan udtrykket for plisségardiner også være meget forskelligt, alt efter hvilken farve du vælger. En ting er dog sikkert – det er det hyggelig, enkle valg til stuen.

Lamelgardiner

Hvis dine vinduer er rigtig store og går ned til gulvet, så er det oplagt at vælge lamelgardiner. Disse kan dække helt ned til gulvet og med lamellerne opnår du desuden et hyggeligt udtryk. Du kan selvfølgelig også finde lamelgardiner i flere forskellige farver, dog er et godt valg en neutral farve, da lamelgardiner ellers kan tage for meget opmærksomhed.

Rullegardiner

Vælg rullegardiner for et neutralt og moderne udtryk. Denne type gardiner er meget udbredt og bruges også i stuer i en afdæmpet stil. Men der er mange muligheder for valg af stof, farve og mønster.

Persienner

Persienner er et praktisk valg, som primært bruges til baderum og køkken, da de er nemme at rengøre. Dog fås også træpersienner, som er et mere eksklusivt valg, der virkelig kan bringe en flot ro ind i din stue med træmaterialer.

Gardinets funktioner

Valget af gardiner afhænger selvfølgelig også af, hvad du praktisk set har brug for i et gardin. Udover størrelsen på dit vindue er det vigtigt, at du også tænker på temperatur, lysindfald og genskin på skærme.

Når solen står og bager kan der blive rigtig varmt i stuen. Samtidig kan solen også være meget skarp, og derfor kan det give god mening at vælge et sæt gardiner, som skærmer for solen. Her kan man selvfølgelig vælge mørklægningsgardiner, som også sikrer, at der ikke kommer generende genskin på din tv-skærm.

Men vil du stadig gerne have et dejligt lysindfald ind i stuen, som jo er et meget centralt opholdsrum, så kan du overveje at vælge plisségardiner, som sagtens kan give tilstrækkelig afskærmning i stuen. Lamelgardiner er også en praktisk løsning, da der delvist skærmes for solens stråler, samtidig med at en del af lyset lukkes ind.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Få besøg af Gardinbussen

Har du svært ved at vælge de rigtige gardiner til stuen, så kan du få gratis vejledning og rådgivning, når du får besøg af Gardinbussen.

Gardinbussen er landsdækkende, så lige meget hvor du bor kan du få hjælp til at vælge blandt et stort sortiment samt få hjælp til montering af dine nye gardiner til stuen.