Menu

Book et gratis besøg af gardinbussen!

  • Spar op til 30% på Gardin løsninger.
  • Gratis Besøg og Opmåling
  • Professionel rådgivning af erfarne montører.

Gardiner til soveværelset

Soveværelset bliver ofte karakteriseret som hjemmets vigtigste rum. Her er det både faktorer som indretning og lys, der sætter stemningen i rummet. De rette gardiner er derfor helt afgørende i soveværelset, da disse har stor indflydelse på både lysindfald og stemning.

Der findes utrolig mange forskellige typer af gardiner, som kan fungere super godt i et soveværelse. Gardinerne kan være forskellige i både type, funktionalitet og udtryk. Hvilke gardiner, der passer bedst ind i dit soveværelse, afhænger både af vinduerne og dine personlige ønsker.

Læs vores miniguide om gardiner til soveværelse og bliv klogere på, hvordan du tager det bedste valg omkring dine nye gardiner.

Hvor lyst skal soveværelset være?

Det er meget forskelligt, hvor meget naturligt lysindfald man ønsker i sit soveværelse. Nogle nyder at vågne til morgensolen, mens andre helst skal have alt lys lukket ude af rummet. Der findes heldigvis gardinløsninger til begge situationer, og selvfølgelig også til alt derimellem.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Hvis du har brug for, at det er helt mørkt, når du skal sove, er mørklægningsgardiner en god løsning. Disse skærmer nemlig for alt lys udefra, så du kan sove i absolut mørke. Gardinerne behøver ikke være sorte for at mørklægge soveværelset. Så længe de passer i mål og materiale, kan du vælge lige den farve, der passer bedst ind i dit soveværelse.

Hvis du godt kan lide, at der kommer naturligt lys ind i rummet, kan du med fordel vælge gardiner i et tyndere materiale. Herved kan du rulle for om natten, men uden at lukke af for alt lys udefra.

Disse gardiner kan eksempelvis være rullegardiner, liftgardiner eller stofgardiner, hvor du kan vælge mellem mange forskellige materialer. Jo kraftigere materiale du vælger, jo mørkere bliver rummet oftest.

Vælg det rette design

Gardiner til soveværelse skal naturligvis passe ind i rummet og være med til at skabe den ønskede stemning og personlige stil. Heldigvis kan gardiner fås i et utal af farver, mønstre og materialer, hvilket gør, at du kan vælge de helt perfekte gardiner til dit soveværelse.

Det er især liftgardiner og de klassiske stofgardiner, der er nemme at sætte et personligt præg på. Her kan du nemlig ofte få lov at være kreativ med både materiale og udtryk.

Du skal også overveje, at du skal være tilfreds med, hvordan det ser ud, både når gardinerne er trukket for, og når de er trukket fra. Derfor skal du også overveje, om du ønsker mørke gardiner – for disse er selvfølgelig rarest om natten, men er de også flottest om dagen, når de er rullet op?

Tænk over stemningen, du gerne vil skabe

I soveværelset handler det mest af alt om stemning. For at kunne vælge gardiner til soveværelse skal du være bevidst om, hvad det er for en stemning, du gerne vil skabe i rummet. Skal det være et helt mørkt rum, der mest af alt skal bruges til at sove? Skal det være hyggeligt og roligt? Eller skal der være masser af farver? Et godt råd er, at vælge gardiner, der harmonerer med resten af indretningen i soveværelset. Herved kommer rummet til at fremstå som en helhed.

Selvom det er super sjovt, at skulle vælge flotte og stilfulde gardiner til soveværelse, skal funktionaliteten naturligvis altid ligge i baghovedet, når du vælger.

Bestil gratis besøg af gardinbussen

Går du og drømmer om nye gardiner til soveværelset? Så er det bare med at overveje, hvad du er til og hvad, der vil passe godt ind i netop dit soveværelse. Mulighederne er uendelige, så lad dig endelig inspirere og søg rådgivning hos os.

Glæd dig til at mærke, hvilken forskel det kan gøre for stemningen i et soveværelse, når de perfekte gardiner kommer op.